Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Graduate program - Vil du gerne være Graduate Student?

Graduate Student

Hvad er graduate, og hvad er et graduate program, tænker du måske. Lad se se på definitionen:

Et graduate program er for en kandidatstuderende, som deltager i et tilpasset karriereforløb i en studierelevant virksomhed.

Som graduate student er du en overbygningsstuderende til en bacheloruddannelse og kan søge graduate stillinger. I daglig tale bruges ordet: Kandidatstuderende, som regel i stedet for en 'graduate student' eller en 'overbygningsstuderende'.

Graduate programmer for studerende finder du på denne jobportal. Der kan være sæsonmæssige udsving, da mange graduate programmer starter på de samme tidspunkt, lige efter sommerferien.

Der lægges hos virksomhederne ofte vægt på et karakterniveau i den helt høje ende, samtidig med, at du skal have stærke analytiske kompetencer. Der er tale om en karrierevej, så det er fint, at du er ambitiøs, men glem ikke at være en god holdspiller - ellers bliver din karriere i virksomheden formentlig kortere, end du selv havde regnet med.

Langt de fleste graduate job er i private virksomheder, og i særdeleshed i de store koncerner i Danmark.

Når du som graduate student starter i graduate program, så er du ikke alene. Typisk, så vil du være en del af et helt team af graduates, som alle - hver i sær - får tildelt en mentor, som skal følge dig i hele forløbet.

Som graduate er det vigtigt, at du via et studiejob har vist dine kompetencer, hvilket du kan se mere om i denne korte video:

 

Graduate program

 

Nogle graduate programmer indeholder ophold i udenlandske afdelinger. Det kan være at hovedkontoret ligger i Danmark, og så kan du komme ud i en mindre organisation, hvor du kan opleve kulturen, og måske have en stejlere indlæringskurve. På samme måde kan du have glæde af at deltage i et graduate program fra en stor international koncern, der har hovedsæde i udlandet, men en filial i Danmark.

Er du interesseret i at deltage i et graduate program, så skal du være aktiv. Store virksomheder som Novo Nordisk, Carlsberg og Nordea har attraktive graduate programmer, som mange studerende har interesse i at deltage i.

Forløbet for at komme til at deltage i et graduate program er ikke ens i de forskellige virksomheder. Derfor er der også forskel på, hvor lang tid at selve ansøgningsprocessen tager.

Du kan ikke regne med, at alle de gode graduate jobs bliver vist via en messe på dit universitet. Hold derfor øjne og ører åbne. Se online efter graduate programmer - gerne før du skal bruge jobbet - så du kan regne ud, hvornår der næste sæson eller næste år åbnes for ny ansøgninger, så du helt sikkert kommer med i ansøgerfeltet.

Er du klar til at søge, så start din søgning nu:

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder inden for studiemiljøet.