Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Første job som nyuddannet

Når tiden nærmer sig, og du snart skal dimittere, så er det tid til at starte jobsøgningen. For selvom du har mange ting du lige skal være færdig med i det sidste semester, så er det en god idé, at starte søgningen efter dit første job.

Hvis du har haft et studiejob ved siden af dine studier, så sørg for at få en udtalelse, der dækker over din personlighed og de kompetencer, som du har vist i studiejobbet. Alternativt så har du kun dine karakterer at vise. Og selvom dine karakterer ligger i den høje ende, så vil de fleste arbejdsgivere i dag i højere grad vægte din personlighed.

For det er lettere at lære en social kompetent mearbejder, hvad der nu skal læres, for at man kan forstå og på fornem vis lave de tildelte arbejdsopgaver. Omvendt, hvis du miskommunikerer med dine kollegaer, så bliver det meget svært at få succes på jobbet.

Som nyuddannet har du også nogle andre udfordringer, men er du bevidste om disse, så kan du agere derefter:

Svært at få job som nyuddannet

Hvis dit CV ser rimelig blankt ud, så se denne video. Her får du blandt andet tips og tricks til at vise, hvordan dine kompetencer vises på den bedste måde overfor din kommende arbejdsgiver:

 

Nyuddannet dagpenge

Da det kan være svært at finde det første job som nyuddannet, så er du så heldig, at du fra første dag efter dit studie, kan få dagpenge. Du skal dog lige være medlem af en fagforening, for at være berettiget til dagpenge. Så meld dig ind imens du er studerende, eller - hvis fagforeningen tilbyder det - inden 14 dage efter, at du har afsluttet din uddannelse.

Men dagpengeperioden varer ikke evigt, så prøv allerede fra start ikke kun at gå efter drømmejobbet. Hvis du spørger den generation, som er ældre end dig, så vil du se, at langt fra alle har gået den lige vej, og bruger færdiggjorte studie 1:1 i hverdagen.

Vi møder nemlig personer og muligheder under vejs, hvis vi er åbne for en personlig udvikling. 

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder inden for studiemiljøet.