Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Studenterjob - Hvordan finder jeg et studenterjob?

Studenterjob

Studenterjob eller studiejob. Kært barn har mange navne, men reelt, er der tale om det samme. Så lad os definere: Hvad er et studenterjob?

Et studenterjob er et job som den studerende har ved siden af sit studie. Jobbet kan være studierelevant, men behøver ikke være det. Studenterjobbet har ingen relation til semesterplaner eller opgaver relateret til et studie. Den ugentlig arbejdstid for et studenterjob anbefales af universiteter til maksimum at være 10-15 timer.

Studenterjob løn

Søger du et studenterjob, imens du går på htx, hhx, stx eller hf, så vil du alt andet lige få en løn i niveauet 120-130 kroner i timen. Din arbejdekraft vil af arbejdsgiverne blive betragtet som ufaglært, da du ikke er færdig med din uddannelse endnu.

Lønnen i et studenterjob, imens du læser til bacheor eller kandidat, kan afhænge af, hvad du studerer. Eksempelvis er IT-studerende en mangelvare hos arbejdsgiverne, hvorfor lønnen generelt er lidt højere, i forhold til andre studerende.

Hvad du kan opnå af løn afhænger også af, om arbejdsgiverne har en overenskomst. Eksempelvis, hvis du finder et studenterjob i det offentlige, så vil du formentlig følge overenskomsten fra HK, eller akademikernes fagforbund (AC), hvis du allerede er bachelor.

Omvendt i det private erhvervsliv er det ikke sikkert, at der er en overenskomst. Så der er tale om almindelig lønforhandling. Forvent dog ikke en direktørløn. Du er pt. "kun" på vej ind på arbejdsmarkedet, så vær realistisk, når du forhandler løn - ellers får du ikke jobbet.

Gode studenterjob

Hvad er et godt studenterjob? Det afhænger både af dine forventninger, men selvfølgelig også i forhold til, hvordan hverdagen er på dit studenterjob.

Det er derfor super vigtigt, at du i jobinterviewet får spurgt ind til, hvad studenterjobbet indbærer, og hvad studenterjobbet absolut ikke inkluderer. Du kan derved undgå frustrationer, og i stedet for glæde dig over, at din arbejdsgiver og du fik en rigtig god snak, inden i startede et samarbejde.

At finde de såkaldte gode studenterjob kan nogle gange være en udfordring. Du kan hjælpe dig selv ved ikke at søge for snævert rent geografisk og i forhold til branche. En del studerende har mistet chancen for at få et studenterjob ved blot at fokusere på at få lov til at arbejde ved en helt specifik arbejdsgiver, som har et stærkt brand.

Prøv i stedet for at se denne video, som handler om, hvordan du finder et godt studenterjob:

 

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder inden for studiemiljøet.